13 Nis 2022

Teknoloji ve Dil Gelişimi , Konuşma

 🔴Erken yaşta fark edilmeyen ve günlük yaşamda konuşma bozukluğuna sebep olabilecek detayları gözden kaçırmak, ailelerin ve çocukların yaşamını olumsuz etkiliyor.


🔴Uzun süre dijital ekranlara maruz kalma, konuşma bozukluğunun aileler tarafından fark edilmeyen en önemli nedenlerinden biridir.


🔴Telefon, tablet, bilgisayar gibi dijital ekranlara uzun süre maruz kalan çocuklar, ciddi iletişim ve dil problemleri, sosyalleşme, öğrenme ve analiz yeteneklerinde sorunlar yaşar.

⚠️⚠️⚠️⚠️


🟢0-12 yaş arası çocuklarda ekrana maruz kalma süresinin ardından negatif bağlantı dediğimiz durum oluşur.


🟢Beyindeki farklı bölgelerde koordineli veya koordineli olmayan kan akışı, görme, dil ve konsantrasyondan sorumlu diğer beyin alanları ile kelimeleri okumaktan sorumlu beyin alanını etkiler .

🟢Başka bir deyişle, ekrana maruz kalma süresi ne kadar uzunsa, kelimeleri okumaktan sorumlu beyin alanı, görme, dil, dikkat ve konsantrasyonla ilgili alanlarla o kadar az koordineli olur.



#konuşmaterapisi #konuşmabozukluğu #dilkonuşmaterapisi #dilkonuşmabozuklukları #artikülasyonbozuklugu  #fonolojikbozukluk #ankarakonuşmaterapisi #konuşmaterapistiankara #dizartri #apraksi #afazi #gecikmişkonuşma#konuşmaterapisiankara #ankaraotizm #uzmanodyolog #afaziterapisi #konuşmaapraksisi #konuşmabozukluklarıuzmanı #sesbozukluğu  #geçkonuşma #odyolojivekonuşmabozukluğu #ankaradilvekonusmaterapisi #ankaradilvekonusma #onlinekonuşmaterapisi 

#artikülasyonterapisi  #dilvekonuşmabozuklukları #kekemelikterapisi #otizmankara #dilterapisti

1 yorum:

  1. Sürekli yazılarınızı takip edip okuyorum, işitme engelli öğrencilere eğitim veriyorum, çok yararlı bilgiler var

    YanıtlaSil