13 Nis 2022

 🎯Eğer çocuğunuzda henüz kelime üretimi başlamadıysa, çocuğunuzun ünlemleri kullanmasını teşvik edici çalışmalar yapmalısınız.

ÜNLEMLER: 

SES ÜRETİMLERİDİR.

EĞLENCELİ VE İLGİ ÇEKİCİDİRLER

SÖZEL KULLANIMIN ANLAMLA BAĞDAŞTIRILMASINI  SAĞLARLAR

BASİT HECELER VE SES DİZİLİMLERİNDEN OLUŞUR

Böylelikle, ses üretmesi daha kolay hale gelir.

ÖRNEKLER:

Oley!

Off!

Oh !

Iyyy !

Mmmm !

Bom !

Şşşşt ! 

🎯Bu ses üretimleri, kart çalışmaları İle, oyun saatlerinde ve günlük  rutinlerde kolaylıkla kullanılabilir ve üretilebilir.

🎯 Ses Üretim çalışmaları, resimli kartlarla sıra halinde çalışılabileceği gibi, oyuncaklarla karışık olarak oluşabilecek fırsatları değerlendirerek, ya da daha yapılandırılmış bir şekilde oyuncakları belirli bir sıra ile sunarak, ya da terapi aynası ile ve taktil uygulayarak yani fiziksel yardımla çalışabilirsiniz.

🎯Küçük çocuğunuzun dil becerilerini geliştirmenin eğlenceli ve işlevsel bir yoludur.

🎯Bugün itibariyle, çocuğunuzun sevdiği oyuncaklarla, günlük rutinlerde ve kitap okuma sırasında bu ünlemleri kullanmaya 



Ody. Konuşma ve Ses Bozukluğu Uzmanı Pelin Kişioğlu Kalan

.

.


#dilvekonuşmabozuklukları #otizmdilkonuşma 

 #dizartri #dilkonuşmabozuklukları #konuşmaterapistiankara #konuşmaterapisiankara #onlinekonuşmaterapisi #artikülasyonterapisi #konusmabozuklugu #dilkonusmaterapisi #ankaradilkonuşma#gecikmişkonuşma #afazi#sesterapisti #akıcıkonuşmabozuklugu #dilterapisti #konuşmabozukluklarıuzmanı #konuşmabozuklukları #kekemeliktedavisi #fonolojikbozukluk #ankarakonuşmaterapisi #uzmanodyolog #afaziterapisi #artikülasyonbozukluğu#kekemelikterapisi #çocuğumkonuşmuyor #ankaradilvekonusmaterapisi #sesbozuklukları #geçkonuşma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder