15 Nis 2021

Çocuklarda Konuşma Anlaşılırlığı

https://www.instagram.com/p/CKQVeqtj-MX/?igshid=txdlvby7p4ww 

♦️Gelişim dönemlerine göre çocuğun 12-18 ay arasında, İLK KELİMEleri kullanması, 24. ay itibariyle CÜMLE  düzeyinde konuşması beklenir. 

♦️Normal gelişim gösteren bir çocuk 2 yaşında ÜNLÜ seslerin tamamını,  4 yaşında yetişkin benzeri konuşmayı kazanmayı kazanır.

⚠️Çocukların konuşmaları aileleri tarafından anlaşılıyor ama aile dışı bireyler anlayamıyorsa konuşmasında ANLAŞILIRLIK problemi vardır.

⚠️Anlaşılırlık problemlerinin; okul yaşantısını , bireyin ve ailenin sosyal ilişkilerini etkilememesi için erken  dönemde dil konuşma terapisi nin başlaması gerekir. 

 ♦️Dil konuşma terapisi alan ve dil - konuşma hataları düzelen çocukların, anlaşılırlık problemleri ortadan kalkar , böylelikle çevresiyle daha iyi iletişim kurar, akademik ve sosyal yaşantısında daha başarılı bireyler olarak hayatlarına devam ederler. 


Ody.Konuşma ve Ses Bozukluğu Uzmanı Pelin Kişioğlu Kalan

.


#afazi #apraksi #dizartri #afaziterapisi #konuşmaterapisiankara

#konuşmaterapisi #konuşmabozukluğu #dilkonuşmaterapisi #dilkonuşmabozuklukları #artikülasyonbozuklugu  #fonolojikbozukluk #ankarakonuşmaterapisi#dilkonuşma #dizartri#apraksi#afazi#gecikmişkonuşma#konuşmaterapistiankara #ankaraotizm #uzmanodyolog #gecikmişdil #dilvekonuşmabozuklukları#konuşmabozukluklarıuzmanı #konuşmaterapisiankara #geçkonuşma #odyolojivekonuşmabozukluğu#ankaradilvekonusmaterapisi #ankaradilvekonusma #onlinekonuşmaterapisi 

#artikülasyonterapisi  #dilvekonuşmabozuklukları #kekemelikterapisi 

#dilterapisti #disleksieğitimi #çocuğumkonuşmuyor 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder