15 Nis 2021

Dil ve Konuşma Bozukluğu Uzmanı Kimdir❓❓

https://www.instagram.com/p/CIETn1sDeYX/?igshid=1l5xrnc39bpwy 

🗣Dil Konuşma Ses BozukluklarıTerapi🗣Artikülasyon ve Fonolojik Bozukluk


❓❓Dil ve Konuşma Bozukluğu Uzmanı Kimdir❓❓

🗣🎯Dil ve Konuşma Bozuklukları Uzmanlarının çalıştığı hastalık grupları dil bilişsel sorunlardan iletişim , ses sorunlarına, yutma ve yeme bozuklukları olan bireylerin tedavisine kadar geniş bir yelpazeyi kapsar. 

🗣🎯Gecikmiş konuşma, ses bozuklukları, artikülasyon/fonolojik bozukluklar, kekemelik, dudak - damak yarıklıklarına bağlı gelişen konuşma bozuklukları, bir kaza ya da  beyin kanaması sonrası gelişen konuşmanın bozulması ya da  kaybolması (afazi), otizm, Down Sendromu gibi bilişsel ve iletişim yetersizliklerine bağlı konuşma bozuklukları, yutma bozuklukları, “Dil, Konuşma ve  Ses Bozuklukları Uzmanlarının “ çalışma alanlarıdır.

🗣🎯Dil ve Konuşma Bozuklukları Uzmanları , iletişim bozukluklarının önlenmesi, tanılanması ve tedavisi konularında görev yapar. 

🗣🎯Bu sorunlara yönelik klinik , terapatik ve eğitsel programlar hazırlar, geliştirir terapi programlarını uygular, elde edilen sonuçları değerlendirir, ailelere ve ilgili meslek gruplarına danışmanlık yapar.


#pelinkişioğlukalan🦋 


#konuşmaterapisi #konuşmabozukluğu #dilkonuşmaterapisi #dilkonuşmabozuklukları #artikülasyonbozuklugu  #fonolojikbozukluk #ankarakonuşmaterapisi#dilkonuşma #dizartri#apraksi#afazi#gecikmişkonuşma#konuşmaterapistiankara #dilgelişimi #uzmanodyolog #gecikmişdil #afaziterapisi#konuşmabozukluklarıuzmanı #konuşmaterapisiankara #geçkonuşma #odyolojivekonuşmabozukluğu#ankaradilvekonusmaterapisi #ankaradilvekonusma #onlinekonuşmaterapisi 

#artikülasyonterapisi  #dilvekonuşmabozuklukları #kekemelikterapisi 

#ankaraotizm #otizmdilkonuşma 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder